Doe mee aan het NK Tegelwippen

Ook dit jaar biedt de gemeente Amstelveen een gratis tegelophaalservice aan voor alle inwoners van Amstelveen. Met deze service wil de gemeente inwoners aanmoedigen tegels in de tuin te vervangen voor groen. Daarom doet de gemeente dit jaar ook mee met het NK Tegelwippen. Van april t/m september worden de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. Gedurende het NK worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Hoe werkt de tegelservice? Bekijk hier het filmpje

U haalt tegels uit uw tuin om plaats te maken voor groen. Wilt u gebruik maken van de gratis ophaalservice? Ook als u een geveltuintje heeft aangevraagd of gaat aanvragen kunt u gebruik maken van deze service.

Aanmelden Tegelservice

* Wij gebruiken uw gegevens enkel voor deze actie. Deze gegevens worden na afloop van de actie verwijderd.

Na het aanmelden ontvangt u een bevestigingsmail. Aanmelden kan tot uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaaldm dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

De tegel ophaalservice vindt voor heel Amstelveen plaats op de volgende dagen: 27 maart, 3 april, 11 april, 17 april (aanvullende data volgen nog).

Waar dient u rekening mee te houden bij het aanbieden van uw tuintegels?

  • dat dit geen aanbiedlocatie voor rolcontainers is op de dag dat de tegels worden opgehaald;
  • dat de tegels niet tegen of dichtbij een lichtmast worden gelegd;
  • dat er geen obstakels zijn voor de vrachtwagen die de tegels moet ophalen, dus de tegels niet onder een boom leggen of bij een geparkeerde auto;
  • dat de doorgang voor voetgangers op de stoep vrij blijft;
  • dat de ophaalservice alleen geldt voor tuintegels, dus geen ander (tuin)afval;
  • dat de tegelservice alleen geldt indien de tegels worden vervangen door groen.

Er zijn subsidies beschikbaar om maatregelen te treffen voor meer groen en regenwateropvang. Denk aan Groen op Gebouwen en Groen en Water in de buurt.

Brengt u zelf uw tegels naar het Afvalbrengstation? Bekijk hier de actuele openingstijden van het Afvalbrengstation.

Vragen? De antwoorden op de meestgestelde vragen vind je hier.