Amstelveen Rainproof vandaag live

Gepubliceerd op:
14 maart 2018

Amstelveen Rainproof is een initiatief van de gemeente om de stad bestendig te maken tegen toenemende hoosbuien en hittegolven als gevolg van klimaatveranderingen. De gemeente kan dit niet alleen en doet daarom een beroep op bewoners, ambtenaren, ondernemers en kennisinstellingen. Het Amstelveense platform wil informeren, inspireren en aanzetten tot actie.

Samen doen en ontwikkelen

Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Denk aan waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes: er zijn heel veel oplossingen die schade voorkomen, en die de stad tegelijkertijd mooier maken. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een rainproof Amstelveen is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. Op het platform komen alle ideeën, initiatieven en informatie samen en kunnen worden gedeeld.

Met elkaar zijn we Amstelveen Rainproof. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op verder op dit platform naar de tips en maatregelen om jouw tuin, dak of buurt rainproof te maken.

Samenwerking Amsterdam Rainproof

Amstelveen Rainproof  is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Amsterdam Rainproof. Amsterdam Rainproof bestaat al enkele jaren en is ontstaan door een samenwerking tussen Waternet en de gemeente Amsterdam. Amstelveen is de eerste gemeente die gebruik maakt van de kennis en materialen van Amsterdam Rainproof.