Gemeente haalt meer dan 846m2 tuintegels op

Gepubliceerd op:
8 oktober 2021

Het vervangen van tuintegels voor groen helpt om wateroverlast te voorkomen, biedt koelte in tijden van hitte, houdt water vast bij droogte en vergroot de leefruimte voor planten en dieren. Amstelveen deed mee aan het NK Tegelwippen om inwoners te stimuleren tegels te wippen in ruil voor groen. In totaal zijn er meer dan 9.300 tegels gewipt en is Amstelveen 846 m² groener geworden. 

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Het vervangen van tegels door groen helpt bij het aanpassen van de stad waarbij we rekening houden op het veranderde klimaat. Die aanpassingen van de stad zijn nodig om sneller water af te kunnen voeren bij hevige regenval, maar ook om regenwater vast te houden als buffer voor drogere periodes.”

Het NK Tegelwippen is voor dit jaar afgesloten, maar de gemeente heeft zich voorgenomen volgend jaar weer mee te doen en het aantal ophaaldagen te intensiveren. Het aantal positieve reacties naar aanleiding van de actie is groot, zoals “We dachten, we proberen het ook en hebben de oude grindtegels verwijderd en gras gezaaid, wat zowaar gelukt is! We hebben zelfs al gras kunnen maaien!”. Een andere inwoner mailde: “First of all, I would like to thank the municipality of Amstelveen for their environmental awareness and for their free garden tile collection service.”

Inwoners die nu hun tegels uit de tuin willen halen kunnen die zelf naar het afvalbrengstation brengen. Kijk voor de openingstijden op de pagina over het afvalbrengstation van de gemeente.