Onthulling Plantaarns op Handelsplein in Amstelveen

Gepubliceerd op:
28 juni 2022

Niet op alle pleinen en straten in Amstelveen is er makkelijk ruimte te vinden voor vergroening. Zo kan de bodem vol liggen met kabels en leidingen waardoor het plaatsen van bomen moeilijk is. Of er zijn meerdere functies die op het plein moeten kunnen blijven plaatsvinden, zoals een markt of een kermis.

Amstelveen is daarom deze maand gestart met een pilot ‘de Plantaarn’. De Plantaarn is een alternatieve vorm van vergroening door het plaatsen van een groene constructie rondom een lantaarnpaal. Op het Handelsplein in Amstelveen zijn zeven lantaarnpalen op deze manier vergroend en volgt daarmee het voorbeeld van het Museumplein in Amsterdam (De Groene Straat). De Plantaarns verlevendigen het straatbeeld. Tevens heeft vergroening een verkoelend effect op de omgeving bij hele warme dagen en dragen ze bij aan het vergroten van de biodiversiteit.

Alle beetjes vergroening in de stad helpen om het risico op hittestress en wateroverlast door klimaatverandering te verminderen. Ziet u nog ruimte voor vergroening in uw tuin? Of wellicht alternatieve vormen van vergroening?

 

Credit foto: De Groene Straat