Uw dak groen met onze subsidie

Gepubliceerd op:
13 maart 2018

Een groen dak

Je kunt je woning of gebouw ‘rainproof’ maken door het te vergroenen.

Het werkt namelijk als een spons; het kan 60 tot 80 procent meer water vast houden dan een onbegroeid dak. Op die manier kan eventuele wateroverlast op straat worden verminderd.

Daarnaast heeft een dak met beplanting tal van andere voordelen. Zo blijft het dak koeler waardoor de levensduur van het dak verdubbelt. Beplanting op daken zorgt voor geluiddemping en draagt bij aan de biodiversiteit waardoor het aantrekkelijk is voor diverse diersoorten, zoals vogels en bijen.

De gemeente Amstelveen heeft een subsidieregeling voor het aanleggen van groen op gebouwen.

Subsidieregeling Groen op Gebouwen in Amstelveen

Alleen de eigenaar en tevens bewoner van de woning (inclusief schuur/garage/berging) danwel eigenaar van het bedrijfspand kan subsidie aanvragen voor het betreffende gebouw in Amstelveen. De minimale oppervlakte van het te vergroenen dak is 15m², voor een groen gevel is dit minimaal 30% van de geveloppervlakte. Aanvragen samen met uw buren is ook mogelijk. U mag meerdere daken in één aanvraag samenvoegen om zo boven de 15 m² uit te komen. De daken hoeven niet per se aaneengesloten te zijn. De aanleg moet zijn voltooid uiterlijk 6 maanden na de datum van toekenning van de subsidie.

Subsidievergoeding

Afhankelijk van het formaat dak en de gekozen beplanting draagt de gemeente tussen de € 30 en € 60 per m2 bij tot maximaal € 25.000 per gebouw.

Meer informatie

Voor vragen en advies kan je bellen naar de gemeente Amstelveen (020) 540 49 11 of mailen naar groenopgebouwen@amstelveen.nl