Groen dak in de Jan Benninghstraat

De Amstelveense Lian Baars uit de Jan Benninghstraat heeft sedum op haar uitbouw van 4 meter. Met subsidie van de gemeente.

Dankzij een artikel in de digitale nieuwsbrief van de gemeente werd zij op de subsidieregeling geattendeerd. Lian: “Wij zijn er heel blij mee. Het ziet er prachtig uit. Sedum is heel makkelijk zelf neer te leggen. Het trekt veel bijen en hommels aan en het isoleert onze woning. Via de website van de gemeente hebben we onze aanvraag gedaan. Dat ging vrij makkelijk. Het sedumdak heeft ons ongeveer 800 euro gekost, waarvan we ca. 250 euro via subsidie terugkregen. Ik hoop dat veel meer Amstelveners hun dak groen maken.”

Groen dak met subsidie

Op www.amstelveen.nl/groenedaken wordt de regeling uitgelegd. Inmiddels heeft de gemeente de regeling versoepeld. Tot nu toe konden alleen eigenaren van een woning van minimaal drie jaar oud met een plat dak van minimaal 15 m2 subsidie aanvragen. De regeling is nu uitgebreid met de mogelijkheid dat buren gezamenlijk subsidie aanvragen om zo aan de vereiste 15 m2 te komen. De daken hoeven niet aaneengesloten te zijn.