Energiek Amstelveen
Energiek Amstelveen
Energiek Amstelveen
Energiek Amstelveen
Energiek Amstelveen

Regenwaterwinning en grijs water opvang – Energiek Amstelveen

Ondernemer en energie expert Gideon Goudsmit is voornemens de Parelvisserslaan 1 te transformeren van een kantoorpand naar een uniek energieleverend en circulair woningbouwproject in Amstelveen: het meest duurzame, iconische appartementengebouw van Nederland.

Regenwaterwinning en grijs wateropvang

Het bijzondere aan dit gebouw is dat het aan regenwaterwinning en grijs wateropvang gaat doen. Door regenwater op te vangen wordt fors veel leidingwater bespaard. ​Dit water wordt gebruikt voor toiletspoelingen, tuinbesproeiing en de auto wasplaats.

Ook de warmte  van zowel regen- als grijs water wordt gebruikt om de WKO te verwarmen zodat het energiegebruik in de winter lager is.

Daarnaast zal het gebouw ook voorzien worden van groene gevels, naast dat het o.a. regenwater opneemt heeft het ook een mooiere uitstraling naar de omgeving.

Energiek Amstelveen

Het gebouw zal vermoedelijk midden 2020 opgeleverd worden. Voor meer informatie kunt u kijken op Energiek Amstelveen en voor de laatste stand van zaken rondom de herontwikkeling van het gebied de Carmenlaan (waar de Parelvisserlaan 1 onder valt) kunt u de volgende website raadplegen: herontwikkeling Carmenlaan.  

Bron: Energiekamstelveen.nl