Tips voor rainproof parken

Gepubliceerd op:
13 februari 2018

Stadsparken zoals het Broersepark, De Braak, het Kersenbloesempark en vele andere parken staan prachtig omschreven in de Parken in Amstelveen. Doordat elk park zijn eigen kenmerken heeft, verschillen de mogelijkheden om het park regenbestendig te maken. Hieronder vind je een aantal algemene tips voor de Amstelveener.

Tip 1: Accepteer water in het park

Het is natuurlijk heel vervelend als je door het park wilt wandelen of hardlopen en het tijdelijk onder water staat. Maar wanneer je bedenkt dat al dat water ook voor schade bij huizen had kunnen zorgen, valt de hinder nog wel mee. Acceptatie van deze hinder zorgt voor meer ruimte voor regenwater.

Tip 2: Houd parken schoon

Mocht het nodig zijn om het park tijdelijk onder water te zetten, dan is het beter als het park schoon is. Zwerfvuil wordt door het water meegenomen en over het park verspreid. Op die manier kan het de bodem verontreinigen en bloemen en planten aantasten. Een schoon park is een mooi park.

Tip 3: Praat mee over veranderingen aan het park

Als er werkzaamheden aan jouw park gepland worden (bijvoorbeeld een nieuwe inrichting, nieuwe bestrating of nieuwe riolering), informeer dan bij de gemeente of ze ook rekening houden met regenwater. Als omwonende weet je vaak beter waar wateroverlast zich voordoet en hoe het opgelost zou kunnen worden. Deze kennis helpt om de stad stukje bij beetje regenbestendig te maken.

Met behulp van deze tips kun je bijdragen aan waterbestendige parken in Amstelveen. Wil je nog meer weten over hoe je voor een betere regenwaterafvoer in stadsparken kunt zorgen? Kijk dan ook eens naar de maatregelen voor een rainproof park.