Klimaattuin Amstelveen

Aan de Van Weerden Poelmanlaan 3 is er een klimaattuin ingericht. Een tuin met oog voor het klimaat en een plek om tot rust te komen. Deze tuin biedt u als inwoner van Amstelveen de kans om meer te weten te komen over het klimaatbewust inrichten van uw tuin of balkon.

Helaas krijgen we door klimaatverandering steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Door de combinatie van hittegolven, periodes van droogte en stortbuien zullen we onze leefomgeving aan moeten passen, willen we ervan blijven genieten. Maar hoe doe je dat?

Om die vraag te beantwoorden heeft de gemeente Amstelveen een klimaattuin ontwikkeld. Hier kunt u meer te weten komen over de klimaatvraagstukken en hoe u als inwoner van Amstelveen daarop kunt reageren. Met ander groen, een juiste positionering van hagen of schuttingen, een WADI of een ander waterelement kunt u de temperatuur in uw tuin sturen en is het zelfs ten tijde van hoge temperaturen aangenaam genieten. Ook heeft uw bijdrage impact op het klimaat in de straat en de buurt, want het koelt de omgeving en houdt het teveel aan regenwater langer vast. Kortom: hoe meer van dit soort tuinen, hoe beter het klimaat in onze steden. Helpt u mee?

Informatievoorziening

Door de tuin staan 21 verschillende informatiebordjes. Deze bordjes koppelen de maatregel die u in de tuin ziet met informatie over de maatregel. Door middel van een QR-code wordt u doorverwezen naar deze website.

Hier ziet u de plattegrond van de klimaattuin. Het werkt interactief. Wanneer u met uw muis/cursor over de blauwe druppeltjes gaat ziet u de titel van de maatregel verschijnen en kunt u daarop klikken. Onderaan de plattegrond komt een pop-up tevoorschijn die in het kort een omschrijving geeft van de maatregel. Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan op de link en laat u verder inspireren.