Nieuws

Het was nét dat duwtje in de rug, de regentonactie van de gemeente Amstelveen, voor Rubin van der Heide.

Dinsdag 8 november is de uitslag van het NK Tegelwippen 2022 bekendgemaakt. Er is dit jaar een landelijk record aan tegels gewipt.

Vrijdag 4 november stonden drie Rainproof coaches van SPATWater op de markt in Amstelveen.

Amstelveen doet mee aan het NK Tegelwippen en biedt een gratis tegelophaalservice voor alle bewoners die hun tuin willen vergroenen.

Sinds maart 2022 zijn 100 eersteklassers van het Keizer Karel College voor Amstelveen aan de slag gegaan met het thema klimaatadaptatie.

In navolging van Amsterdam heeft Amstelveen nu ook 'Plantaarns'. Dit is een alternatieve vergroening rondom lantaarnpalen.

Aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 bevindt zich Ateliers 2005, een monumentaal schoolgebouw met ateliers waar Amstelveense kunstenaars en het platform Keizer Karelpark gebruik van maken.

Amstelveense inwoners hebben ruim 6500 tegels gewipt uit hun tuin. Daarmee staat de gemeente op de 4e plek NK Tegelwippen voor middelgrote gemeenten. 

Binnen de wijkconstructie van de Frans Halsbuurt start deze week een 'rainproof' pilot. Onder de parkeerplaatsen worden Bufferblocks geplaatst.

Het klimaat verandert en de aarde warmt op. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. We moeten ons voorbereiden op dit veranderende klimaat en onze omgeving hierop aanpassen.

Elk jaar wordt in Nederland de Steenbreektrofee uitgereikt aan een innovatief en duurzaam project, dat laat zien hoe groen (en water) op een praktische manier kan worden benut.