Nieuws

Aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 bevindt zich Ateliers 2005, een monumentaal schoolgebouw met ateliers waar Amstelveense kunstenaars en het platform Keizer Karelpark gebruik van maken.

Amstelveense inwoners hebben ruim 6500 tegels gewipt uit hun tuin. Daarmee staat de gemeente op de 4e plek NK Tegelwippen voor middelgrote gemeenten. 

Binnen de wijkconstructie van de Frans Halsbuurt start deze week een 'rainproof' pilot. Onder de parkeerplaatsen worden Bufferblocks geplaatst.

Het klimaat verandert en de aarde warmt op. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. We moeten ons voorbereiden op dit veranderende klimaat en onze omgeving hierop aanpassen.

Also this year, the City of Amstelveen is offering a free tile-collection service to all Amstelveen residents.

Ook dit jaar biedt de gemeente Amstelveen een gratis tegelophaalservice aan voor alle inwoners van Amstelveen.

Elk jaar wordt in Nederland de Steenbreektrofee uitgereikt aan een innovatief en duurzaam project, dat laat zien hoe groen (en water) op een praktische manier kan worden benut.

Een gratis tegelophaalservice voor alle inwoners van Amstelveen. Met deze service wil de gemeente ook dit jaar inwoners aanmoedigen tegels in de tuin te vervangen voor groen.

Dit jaar radio-dj’s zich weer laten opsluiten in het Glazen Huis, maar ook rainproof is aanwezig. Op 21 december bemant (Amersfoort) Rainproof een van de kleinere glazen huizen in Amersfoort.

Wil je aan de slag in de tuin, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? We hebben een oplossing.

Ook het vergroenen van je balkon draagt bij aan verkoeling tijdens de warme dagen en zorgt voor meer biodiversiteit. Maar hoe maak je een groen balkon en welke planten zijn geschikt?