Nieuws

Amstelveen doet mee aan het NK Tegelwippen.

Following the pilot project in a part of Westwijk last year, the City of Amstelveen is offering a free tile-collection service to all Amstelveen residents this year.

En de tussenstand is ... 105 m2 meer groen! 

Kan je wel wat inspiratie gebruiken om je tuin of balkon regenbestendig te maken? Laat je inspireren door het "

In navolging van de pilot vorig jaar in een deel van Westwijk biedt de gemeente Amstelveen dit jaar een gratis tegelophaalservice aan voor alle inwoners van Amstelveen.

De Slimme Regentonactie heeft heel wat Amstelveners naar Villa Randwijck gebracht om de Slimme Re

Een toekomstbestendig Amstelveen. Hoe ziet dat er uit?

Sinds kort heeft Amstelveen een Slimme Regenton.

De gratis tegelophaalservice heeft maandag 2 november 5660 kg aan tegels opgehaald in Westwijk Zuidoost. Omgerekend zijn dat bijna 600 tegels van 30 bij 30 cm. Een mooi resultaat!

 Ben je te laat met inschrijven en wil je toch graag meedoen?

Het wordt warmer en de regenbuien extremer. Dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken.

Klimaatadaptatie staat in Nederland steeds prominenter op de agenda. Steden merken de gevolgen van klimaatverandering in de extremen van piekbuien, droogte en hitte. Het klimaatbestendig maken van de stad vraagt om ingrepen in de publieke ruimte, maar ook op private grond. Jannes Willems onderzocht met zijn team de doorwerking van: Amsterdam Rainproof en Water Sensitive Rotterdam.