Het Verhaal

Amstelveen Rainproof is een initiatief van de gemeente om de stad bestendig te maken tegen toenemende hoosbuien en hittegolven als gevolg van klimaatveranderingen. De gemeente kan dit niet alleen en doet daarom een beroep op bewoners, bedrijven en kennisinstellingen.

Groene daken en geveltuinen

Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Denk aan waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes: er zijn heel veel oplossingen die schade voorkomen, en die de stad tegelijkertijd mooier maken. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een rainproof Amstelveen is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. Op het platform komen alle ideeën, initiatieven en informatie samen en kunnen worden gedeeld.

Met elkaar zijn we Amstelveen Rainproof.

Samenwerking

Amstelveen Rainproof is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Amsterdam Rainproof. Amsterdam Rainproof bestaat al enkele jaren en is ontstaan door een samenwerking tussen Waternet en de gemeente Amsterdam. Rainproof heeft al veel bewoners, ambtenaren en ondernemers geïnspireerd rainproof te handelen. Wij zijn daarom ook zeer verheugd dat Amstelveen de eerste gemeente is die gebruik maakt van de kennis en materialen van Amsterdam Rainproof.

Contact

Heb jij al een rainproof voorbeeld? Wij horen het graag! Of wil je zelf aan de slag met rainproof in jouw omgeving en weet niet goed hoe? Heb je een vraag aan het Rainproof team of wil je in contact komen met iemand uit het Rainproof netwerk? Neem dan contact met ons op via nme@amstelveen.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en brengen je met de juiste personen in verbinding.