Winnaars Amstelveen Rainproof wedstrijd bekend

Gepubliceerd op:
19 september 2018

In juli organiseerde de gemeente Amstelveen een rainproofwedstrijd. Het doel van de wedstrijd was om mensen bewust te maken van grote klimaatveranderingen en de effecten ervan op onze stad. En hoe inwoners kunnen bijdragen aan een stad die regen- en hittebestendig is. De wedstrijd hield in dat je een foto van je tuin of balkon zou insturen mét motivatie waarom jij een regenbestendig Amstelveen zo belangrijk vindt en kans moet maken op één van de prijzen.

De winnaars zijn Marinda Hall, Nic de Boer, Liane Stoeckart en Maayan Martens. Volgens de jury laten Marinda en Nic zien dat met kleine maatregelen een tuin regenbestendig kan worden gemaakt. Zo vangen zij regenwater op verschillende manieren in hun eigen tuin op. Door een grote verscheidenheid aan planten trekt hun tuin ook insecten aan. Een mooie bijkomstigheid. Zij wonnen een cheque van 1.500 euro voor de aanleg van een groen sedumdak.

Liane en Maayan verbouwen hun nieuwe huis zoveel mogelijk op een duurzame manier. Het spaargeld gaat naar zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerverwarming. Om hun eco vriendelijke droom te verwezenlijken willen ze hun tuin rainproof maken. Hiervoor ontvingen zij een cheque  van 2.500 euro.